Aký je to zelený čaj?
Zelený a čierny čaj pochádzajú z presne toho istého druhu druhu Camellia sinensis. Čo robí čaj zelený alebo čierny je typ zariadenia a použité metódy spracovania .
-Camellia sinensis sinensis je menšia listová odroda čaju pôvodom z Číny. Zvyčajne sa používa na výrobu bielych a zelených čajov. Táto odroda sa vyvinula ako krov rastúci v slnečných oblastiach so suchým a chladným podnebím a má vysokú toleranciu na nízke teploty.
Ako piť zelený čaj na chudnutie
Nepreháňajte to
Len preto, že zelený čaj pomáha na ubúdanie hmotnosti, nemali by ste konzumovať veľké množstvo tohto nápoja. Vedľajšie účinky konzumácie príliš veľkého množstva zeleného čaju zahŕňajú mierne až vážne problémy, ako je bolesť hlavy, vracanie, pálenie záhy, podráždenosť, zmätenosť, kŕče a podobne. Pár šálok zeleného čaju denne však vôbec vášmu organizmu neublíži. Zapojte nápoj do stravy cez deň a nahraďte ho kalóriami. Povedzte nie sladkým nápojom a za týždeň alebo dva dosiahnete aklimatizáciu na prirodzenú sladkosť zeleného čaju.
Určte správny čas
Zatiaľ čo zelený čaj vám pomáha zvýšiť metabolizmus a spáliť tuk, zabraňuje aj vstrebávaniu živín ako je tuk, bielkovina a železo. Nepoužívajte zelený čaj na prázdny žalúdok alebo počas jedla, aby ste predišli žalúdočnému rozrušeniu a nevoľnosti alebo strate výživy. Nechajte si čerstvý zelený čaj hodinu po raňajkách a medzi jedlami, aby ste z jeho pitia získali maximálne výhody.
Vyvarujte si svoj vlastný zelený čaj!
Čím viac spracujete svoje jedlo alebo nápoje, tým nižší je výživový obsah. To platí aj pre zelený čaj. Vyhýbajte sa konzervovaným alebo fľaškovaným zeleným čajom, pretože sú s najväčšou pravdepodobnosťou sladkou vodou. Pripravte si svoj vlastný zelený čaj pre maximálne výhody. Použite pritom vodu z vodovodu alebo filtrovanú vodu.
Možno pridať do čaju cukor?
Čo sa týka sladenia čaju cukrom, ak je vaším cieľom schudnúť, konzumujte váš zelený čaj bez prídavných kalórií.. Ak chcete znížiť horkosť, skráťte lúhovanie zeleného čaju na kratší čas. Nechajte svoje chuťové poháriky aklimatizovať na prírodnú chuť zeleného čaju. Môžete zvážiť pridanie trochu medu alebo iných prírodných látok zvyšujúcich chuť do nápoja.